1 år dessutom

Insåg precis nu att jag har haft denna blogg i 1 år.
Snacka om att tiden går fort ! Trodde ärligt inte att jag skulle lyckas med att hålla den vid liv men de har jag uppenbarlingen gjort !

Gott Nytt år ! !

Gott Nytt år !
Nu är det mindre än15 timmar kvar på 2008.
Ett år som man kommer minnas så länge man lever och som iallafall jag önskar kunde gå i repris !
Exakt hur kvällen ser ut vet jag inte ännu men jag hoppas och tror att något kommer upp !


Börjar känna hur paniken smyger sig på . . .

Om ungefär 48 timmar så är det nyårsaftonskväll och jag har absolut inte den blekaste anning om vad jag ska göra   . . . .
Visserligen ska man inte ha för stora förväntaningar på nyår men att iallafall ha ett hum om vad man ska göra vore väldigt trevligt. Behöver inte alls blir något crazy röjparty eller så utan jag vill bara umgås med vänner. Men jag hoppas att något verkligen kommer upp snart, väldigt snart ! ¡


Annandag jul

Ja, snart är julen eller iallalfall själva juldagarna över och man kan börja sumera och sammanfatta den här julen. En jul som blev ny på många sätt. Jobbade ju julafton iår vilket var helt OK men det är klart att man hade ju inte samma julstämning som man annars brukar ha men det var väldigt många kunder som kände sympati med mig som satt där på självaste julafton.

Efter jobbet så skynddade jag mig hem för att hinna se så mycket som möjligt av Kalle & C:o och det är då man verkligen känner att det är jul. Efter Kalle hade vi paket utdelning och brorsan fick aggera tomte i år, nästa år lär det vara min tur. Fick helt underbara presenter, bl.a bok, presentkort, EdT, dataspel och mycket annat. Sedan på kvällen åt vi lax och mamma & pappa luthfisk.

Igår var en härlig dag, exakt så som juldagen ska vara. Efter att man hade fått "leka" med sina julklappar lite så tog vi en tur in till stan mest bara för att komma ut och sitta hemma hela dagen och då hamnade vi vid Djurgårdsbron och Kungliga motorbåtsklubben som hade ett litet café öppet så där blev de varmchoklad och en smörgås sittandes ute vid vattnet, grymt mysigt ! När vi kom hem så blev det bara hopp och lek!

Var även på bio igår med Trollan och såg YesMan en film helt i min stil. Riktigt rolig film som man skrattade till nästan hela tiden - grymt bra ! Och bion var nästan helt slutsåld, fanns bara enstaka ströplatser kvar. En film som jag helt klart rekomenderar och ger 5/5 möjliga !

Idag kommer kussarna och jag ska jobba 15-21 !

Ho Ho Ho !

GOD JUL !


Vet inte riktigt vart min kamera är så de fick bli en bild från nätet istället !

En riktigt GOD JUL på er !

Dan före dopparedan

Dagen före den stora dagen, nämligen julafton. Nu när man har blivit större så har julafton fått en allt mindre betydelse vilket jag tycker är synd. Just nu lyser julstämningen med sin frånvaro, dock inte helt då den blev lite påtaglig när vi klädde granen och när skinkan var klar. Snön saknar jag nog mest av allt, de ska vara vitt på julafton och inte av frost utan av snö, men den verkar inte vilja sig ändå hit ner. 

Förhoppning så får jag lite julstämning imorgon trots att jag ska jobba. Ska ha tomteluva på mig och funderade ett tag på ifall jag skulle ha lösskägg också men jag tror att jag lägger just den planen på is. När vi stänger så blir det till att tok köra hem för att iallafall hinna se lite av Kalle & Co. Av någon anledning har cheferna bestämt att vi ska ha öppet till 15 i år så vi får väl se hur de blir !

Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll och förhoppningsvis komma i säng hyfsat tidigt eftersom klockan ringer 6.30 imorrn!

GOD JUL !


Kim Novak badade aldrig . . . . . . . .

God afton!
Igår kväll så såg jag en av dom bästa filmerna jag sett, nämligen Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser. Första gången jag kom i kontakt med den var under gymnasiet och i Svenskan då vi läste boken. Bok är helt underbar vilket även filmen är. Boken har jag endast läst en gång och är betydligt mer detaljerad jämfört med filmen  men det saknas absolut ingenting i filmen, som jag förövrigt har sett 3-4 gånger och den är lika bra varje gång.

När vi läste boken i skolan så fick vi olika uppgifter att göra under tiden som vi läste boken och en av uppgifterna var att komma fram till vilken mördaren var i boken/filmen. Och jag kommer ihåg hur otroligt svårt de var att komma fram till det. Igår efter filmen så var det en intervju med författaren om vilken som egentligen var mördaren då boken bygger på en verkligen händelse. Efter mycket om och men så finns det en person som har tagit på sig mordet samtidigt som andra personer också påstår sig ha utfört mordet och det är uppgifter från oktober i år. Så mordgåtan är alltså fortfarande inte riktigt löst även om författaren har sin uppfattning vilken han delar med mig !



Det börjar dra ihop sig

Ja, äntligen fredag och bara 5 dagar kvar tills julafton.
Har nästan handlat klart alla julkappar, de kom in några fler nu under veckan som jag ska handla nu i helgen.
Att det bara är 5 dagar kvar till julafton har jag verkligen svårt att förstå, julkänslan känns lika avlägsen som snön.
Att sen är nyårsafton inom en väldigt snar framtid känns även de väldigt avlägset och som flera andra så har jag absolut inte en anning om vart den skall firas. Måste säga att det är ganska intressant när man läser olika bloggar och liknande så är det nästan lustigt att det är så många som inte har något planerat på nyår men ändå kommer det alltid upp något - lite av livets stora funderingar.

Nu i helgen så ska jag typ bara jobba btw - lördag 15-21 och söndag 8.30-17 !

Lag om reflex !?

Nu när det blir mörkt redan vid 15 tiden och det känns som om det är mörkt 24 timmar om dygnet så har funderat ganska mycket över varför man inte har lag om bära reflex?
Problemet är nog störst för oss som kör bil eller andra fordon. Det är otroligt svårt att se personer som går länst med vägen eller vid övergångsställen. Längs med gator som har trottoar så är problemet inte riktigt lika stort men kvarstå ändå. I vissa fall så har man bara av ren magkänsla kört lite långsammare än vanligt när på platser där vet att människor ofta går.
En annan anlednining till varför jag anser att man bör ha lag på det är eftersom det finns liknande för cyklar. En cyklist måste inte bara ha reflex på cykln utan även belysning vid färd i mörker. Och visserligen kanske det inte kontrolleras jätte mycket hurvida cyklister har lampa eller inte men de förekommer.

SÅ snälla - ANVÄND REFLEX ! ! ! ! ! 


Söndag och tredje advent !

Första hellediga helgen på 7 veckor och det var grymt skönt. Men som i så många fall så är ju underbart kort och nästa vecka, med start imorgon så jobbar jag 6 dagar.
Har inte gjort något speciellt i helgen egentligen utan mest tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Ska försöka fixa det sista med julklapparna nu på tisdag när jag är ledig så allting är klart sen så jag inte behöver tänka något mer på det.
Ska även försöka hinna skriva julkorten imorgon efter jobbet också, vet inte riktigt hur många jag ska skicka till men har iallafall några timmar till att tänka.
Ikväll ska vi bort till några goda vänner i Järfälla, så fjärde kvällen i rad som jag blir chaufför till mamma och pappa men med tanke på hur mycket dom har kört mig så är det inte mer än rätt.

Bästa julklappen ! =)

Ja, vet inte hurvida mitt förra inlägg har kommit upp eller inte men de skrev jag i tisdags hursom, efter att jag hade gjort min magnetröntgen.
Och igår var vi inne och fick svar och tumören var helt oförändrad vilket var väldigt skönt.

Annars så har veckan rullat på bra, är ledig nu i helgen vilket är väldigt skönt ! =)

3 dagars väntan

Jaha, 6 dagars arbete i rad är nu avklart men har en dag till innan jag får vara ledig. Att jobba 7 dagar i rad är inte de roligaste som finns men nu när man är inne på 5/6 dagen så har man liksom kommit in i ett "flow"  och allt bara flyter på.
Men hur som, de som inlägget egentligen ska handla om är att jag nu har 3 dagar med en grymt jobbig väntan framför mig. Var på MR idag, dvs magnetsröntgen och har först läkarbesök på torsdag då jag får reda på hur undersökningen gick. Är alltid lika spänt och nervöst innan man får resultat och det är nästan inget annat man tänker på.

Söndag kväll - helt slut

Ja, då var den här helgen över i ett naffs. Den har verkligen gått GRYMT snabbt asså - helt galet =)
Gårdagen var riktigt rolig, gocartingen gick riktigt bra och slutade totalt 2:a, startade som 3:a i finalen och det vara bara chefen som kom före vilket kanske är lika bra  . . Sen åkte vi till Kungsholmen, en restaurang som ligger vid vattnet vid Norrmälarstrand och maten var helt underbar! Ett ställe som måste upplevas och gärna när man inte behöver betala för det själv utan blir bjuden =)

I morse var jag som ett lik vilket typ hängde i hela dagen, kände mig lite piggare när jag slutade ! Sen var det i väg till Kista Galleria för att gå på bio med en kompis och äta lite!

Nu ska jag alldeles snart gå och lägga mig - har bestämt mig för att ligga innan kl 22 och de ska jag hålla !

Lördag morgon och hela helgen framför sig

Grymt skönt, det är lördag och exakt hela helgen ligger framför till större delen fylld med jobb.
Är 6:de helgen i rad nu som jag jobbar ich måste ärligt erkänna att jag börjar bli lite trött på att aldrig få vara ledig en lördag, har inte varit de på 6 veckor som sagt.
Men just den här helgen är redan full med saker och aktiviteter:
LÖRDAG
9-15: JOBB
16.30: FIRMAFEST - GOCART
20.30: MIDDAG PÅ RESTURANG KUNGSHOLMEN
SÖNDAG
8.30-17: JOBB
EFTER JOBBET BIO VID TYP 19 
 
MÅNDAG
8-17: JOBB

JA,
så ser då min helg ut. Nästa helg är jag hur som helst ledig vilket ska bli grymt skönt !

Arbetsschema

Jahapp, fick mitt nya arbetsschema idag som sträcker sig ända fram till den 13 juni.
Vad ska man säga - ska man skratta eller gråta?!
Å ena sidan så där det skönt att veta vad man har att göra samtidigt som det känns grymt j**la segt när man alla dessa tider och dagar framför sig. Gör iallafall mig inte mer motiverad till att jobba utan nästa tvärt om.

Sen är frågan om klarar och orkar läsa matteC samtidigt som man jobbar i snitt 33 timmar per vecka ?!
- Borde JA men frågan är om jag vill offra alla min fritid till matten för de kommer behövas !

6 dagas slit

Sådär, nu har jag jobbat 6 dagar i rad och imorgon är jag äntligen ledig, något som ska bli galet skönt. Vet inte exakt vad jag ska göra men troligen så kommer det inte hända så jätte mycket utan mest vila upp batterierna.
På jobbet idag så gick det ritkigt bra, var länge sen jag kände att jag hade så mycket flyt faktiskt. Ganska mycket av kollot var plockat igår plus att de inte kom så jätte mycket heller  - en helt perfekt kombination.

Så, de va en lite update från mig !

Btw så har ja funderat på att starta en ny blogg om jobbet - icakillen.blogg.se kanske !?!

RSS 2.0