Lite av varje

Ja, då är det fredagskväll igen och snart har ytterliggare en vecka gått. Har som sagt varit själv hemma den här veckan och det har varit väldigt skönt, det har knappt varit någon skillnad jämfört med när familjen är hemma !
Var på bio i onsdags och såg Rally Brudar  en riktigt bra film som absolut är värd att gå och se. Var nog en av de få filmer jag har varit på där nästan hela biosalongen var fullsatt, var endast några platser kvar på nedersta raden.

Annars så har jag haft en litet projekt här hemma,har gjort iordning i en  liten skrubb där vi hänger in blöta kläder och liknande, vårat gamla pannrum. Blev riktigt bra även om jag inte orkade måla överallt ! =)

Jobbade idag och igår, igår 14-18 och idag 8-15. Var riktigt mycket kolla att plocka idag, har nog inte varit så här mycket kollo sen jag började den här tjänsten. Men jag har börjat fundera en massa igen. Är inte säker på om jag ska tacka JA som kollonialansvarig när prövotiden löper ut. De som talar emot att jag inte skulle tacka JA till tjänsten är att det tar väldigt mycket på kroppen i allmänhet och ryggen i synnerhet. Har altid ont i ryggen måndagar och fredagar efter att jag har plockat kollo, och det kan sitta i någon eller några dagar. Det andra är att om jag tackar JA mer eller mindre binder mig i minst 1-2 år framöver. Anledningen är att arbetsgivaren vill få tillbaka något av mig om dom skickar iväg mig på utbildningar och liknande. Och det är där som "skon klämmer", jag vet inte ifall jag vill vara kvar inom Ica så länge. Kanske jag blir det ändå men att kunna ha möjligheten att byta eller göra något annat om jag skulle känna för det. Men jag har 1-2 månader på mig att bestämma mig för hur jag ska göra !

Hur som haver, imorrn är det födelsedagsfest och det ska bli grymt roligt ! See you there !

Ensam Hemma 1

Okey, jag vet att det här kanske låter lite löjligt eller konstigt men nu är det första gången i mitt 19 år liv som jag kommer att vara ensam hemma en hel vecka. Tidigare har det bara varit något dag eller liknande men nu så får jag rå mig själv i hel vecka !

Som tur är eller hur man ska se det så är det här min 4 dagars arbetsvecka så jag kommer få mycket tid att ägna åt mig själv, vilket antingen är jätte skönt eller pest, vilket får vi se!
En av fördelarna kommer bli att det blir lite som om att testa på att bo i egen lägenhet, bo själv vill säga då jag måste göra allt själv vilket jag inte riktigt är van vid. Än så länge så har jag klarat av min första middag, bacon & nudlar och det är troligen den nivån maten kommer att hålla hela veckan.

Ska försöka vara duktiga att göra upp en veckomatsedel som jag ska hålla mig till men det är riktigt svårt att komma på mat i 7 dagar framåt, hur kan man veta vad man känner för då?!  En annan fördel är att det blir mer ekonomiskt att åka till Ica Maxi och stora handla en gång istället för att handla varje gång man jobbar eller blir sugen på de man känner för!

Hur som så kommer det uppdateringar löpande under veckan hur det går för mig !

En liten ordlista !

Halloj !

Igår var det utgång och vi var inte ensamma vill jag lova. Jag, Jenny, Annika, Martin, Jepser m.fl hade bestämt oss för att gå till Vanilla Night Club. Vi hade som mål att va inne till 22.30 ungefär men vi kom lite sent och fritt inträde gällde bara fram till kl 23, och med tanke på att vi kom dit vid 22.45 så var chanserna att kunna gå in gratis ganska små.

Hur som helst så ställde vi oss snällt i kön och den rörde sig ganska framåt om dock väldigt långsamt, det tog oss 40 minuter att röra oss 10 meter.
Undertiden som vi stog i kön så var det ett fascinerande fenom som utspelade sig, kön växte framifrån nästan hela tiden och när dörrvakten dessutom ber hela kön att backa så kan man ju undra vad som egentligen försegår där framme. Jag har iallafall blivit lärd med att en kö fylls på bakifrån så att den blir länge och längre, och inte som igår - bredare och bredare.

Hur som helst så var det gymt trevligt även om köandet förtog lite av de hela. Mycket folk var det men inte ena enda jag kände igen, eller iallafall kunde se där inne. Linn, Henrik och Alisa kom ännu lite senare och då var stället typ redan fult, vilket de nästan va när vi kom så dom valde att gå vidare. Läs Linns och Alisas inlägg så får man ett humm om gårdagskvällen från några andra än bara mig!
Jag är iallafall tacksam för den extra timme som alla fick inatt ! 
 
Som lovat så kommer här en kort men väldigt användbar ordlista så man vet vad det betyder !
Svenska: 
Engelska:Queue
Amerikanska: Line
Spanska: Cola
Grekiska:Oupá
             


Undrar vem . . . .

En riktigt härlig dag ute idag och vad ska jag göra då?! - JO, jobba från kl 12-19.30, lagom roligt men förhoppningsvis så blir det en lagom dag på jobbet som inte innehåller att för mycket överraskningar . . . . . . .
På tal om det förra inlägget så måste jag bara säga att jag än så länge idag har varit riktigt effektiv, har redan hunnit tvätta och vaxa bilen och klockan är inte ens 11 =)

Hur som helst så när jag vaknade imorse så såg jag på telefonen att jag hade ett missat samtal och när jag kollade för att se vem det var som hade ringt så var det givetvis någon med okänt nummer :O 
Vem fan ringer till mej kl 05.20 som jag med all sannorlikhet inte känner . . . . . . . . . .  . .
Vem de kan vara och vad denna ville är väl något jag har att fundera över på jobbet sen  . . . .


Man har blivit expert . . . . . . . .

När jag tänker efter så är det egentligen inte mycket man är sådär SUPER bra på men nu har jag kommit på en sak, kanske inte världens allra postitivaste men ändå; Jag har blivit grym på att bara dega bort min dagar då jag inte jobar. Jag gör liksom inget spceillt och ändå så får man dagarna att gå. När sen ens föräldrar kommer hem och frågar;-
 - Vad har du gjort idag da?!
Så tänker man snabbt igenom sin dag och kommer fram till att man inte gjort ett skit, kanske varit och tränat på sin höjd.
Och sån var jag då minsann inte förut, när man gick i skolan tog man ju tillvara på varenda minut som gick . . . . . . . . . .

Det blir liksom så lätt att man fastnar framför datorn efter att man har varit och tränat på morgonen och sen blir man sittandes där och wipps så är klockan liksom redan 11-12 el så utan att man har gjort något vettigt över huvudtaget !
När man sen funderar över vad man gjorde framför datorn så finns det inget riktigt bra svar på heller, man surfar lite och chattar me folk, en sväng på Facebook and so on  . . . . . . . . .

Nej, dags att ta tag i sin fritid kanske . . . .. . . . . NJA, de får vänta ett tag tills jag har kommit fram till vad jag vill göra !



Måste bara tillägga att de där ser grymt najz ut !


GRATTIS Jenny !!!!


Vet vart jag kommer vara !

Ja, då har man haft en ledig dag så här mitt i veckan vilket aldrig är fel !
Men annars så ser resten av veckan inte fullt lika rolig ut, men samtidigt så beror de på hur man ser på det ! 
Hur som helst så kommer jag att tillbringa mycket tid på jobbet; 

ONSDAG 12-19.30
TORSDAG 14-21.15
FREDAG 8-15
LÖRDAG 15-21.15
SÖNDAG 8.30-17
MÅNDAG 8-17

Så om man vill få en skymt av mig så vet ni vart ni skall bege er, Ica Norrviken !


Happ, då var helgen över da . . . . . . .:/

Lördag kväll och här sitter man hemma framför datorn, en kväll som alla andra kan man säga  . . . . .
Var ett tag prat om att vi skulle gå ut några stycken som var med på Emax i somras men det verkra som om det bara rann ut i sanden, så då sitter man här da  . . . . . .
Känner absolut inte för att jobba imorgon från ca kl 8 till 17, har noll,zero lust men jag får hoppas att det hinner ändra sig till imorgon bitti. Vetskapen om att jag dessutom jobbar 8-17 på måndag gör inte direkt det hela bättre men jag måste försöka se det hela lite mer positivt även om det är grymt svårt just nu  . . . . . .

Men men, med 192 kr timmen kommer jag iallafall överleva morgondagen och egentligen är det väl pengarna som iallafall motiverar mig till att jobba !


IKEA har redan börjat . . . Lite väl kanske ...?!

Kom precis hem från IKEA efter att ha varit där och inhandlat några lådor till rummet så att man lättare kan hålla ordning - dvs stoppa undan allting tills senare !
När jag kom in vid kassorna så ser jag att IKEA redan har tagit fram JULGREJERNA :O 
Herre gud liksom, det e ju inte ens mitten av oktober och alla julsaker är redan framme -  vart är samhället påväg?!

På min väg tillbaka mot kassorna efter att ha varit och hämtat de saker jag skulle köpa så träffar jag Fredde Hall, han jobbar där och jag tror faktiskt han är ansvarig för just julsakerna iår!
Freddes enkla motivering när jag frågade varför man tog fram julsakerna redan nu var " Man måste vara först" och där har han/IKEA en väldigt bra poäng, men ändå  . . . . .

Visserligen har jag inte varit runt i så många andra butiker men så vitt jag vet så är det inga andra som har tagit fram julsakerna ännu men det är väl bara en tidsfråga gissar jag.

Vilket trååååååååååk väder - just på en söndag

Jag är en sån person som av någon anledning har något emot Söndag överlag. Exakt varför vet jag inte riktigt men söndagar är liksom en dag som man bara går och gör ingenting på. Samtidigt som söndagar ibland kan vara ganska sköna.

Att det då regnar på en söndag gör saken ännu värre ! ! ! ! ! !
Nu är man mer eller mindre tvingad till att vara inomhus. Var precis en sväng till Stinsen och där var jag allt annat än ensam så de blir nog till att hålla sig på sitt rum resten av dagen . . . . . usch !

Well Well, efter regn så kommer sol eller hur man nu säger !


Patrik 1,5

Söndag och det regnar & blåser -  kan de bli mer söndags feeling än så här ?!



Hur som så var jag och Trollan på bio igår och såg " Patrik 1,5 ". En riktigt bra film där man verkligen kunde känna känslorna i filmen och känna sympati med dom. Och filmen är värd all positiv kritik som den har fått och jag rekomenderar den varmt till alla som inte har sett den att gå och se den ! Ett perfekt nöje en dag som denna !

Ännu ett år klokare

Ja, då kan man lägga ännu ett år av erfarenheter bakomsig !
Ska givetvis börja med att tacka som grattulerade mig igår och Carro & Natti -  er verkar det inte gå någon nöd på =)
Går dagen var perfekt på alla dess sätt. Alldeles lagom med tanke på att jag bara fyllde 19, en såndär "mellanålder", jag får varken göra med eller mindre idag jämfört med iförrgår !

En annan sak är att jag IDAG har haft körkort i exakt 1 år. Och en snabb reflektion över att ha körkort och egen bil är att man aldrig kommer kunna klara sig utan det. Man blir oerhört bekväm av sig samtidigt som det är en grym frihet att kunna ta sig vart man vill och dessutom när man vill =)

Vad som händer idag och i helgen vet jag inte riktigt, enda jag vet är att jag ska jobba på söndag från 8-16 !

Ett sista inlägg. . . . . . . . .

Ja, då kommer då ett sista inlägg som 18-åring. Nästa gång jag bloggar så kommer man märka en otroligt stor förändring - NOT !

Hur som helst så har jag jobbar hela dagen, å idag så menar jag faktiskt HELA dagen, från kl 10-21.15 x0
Var inte som farligt som jag trodde att det skulle bli, det flöt på bra hela tiden och att se kunderna komma in helt dyngsura av regn gjorde saken ännu bättre !

En annan som hände som var ganska så intressant var att en kund som hade varit i posten glömde sin mobiltelefon. Och för att på något sätt kunna få reda på vem som äger telefonen så brukar vi alltid gå in i telefonboken och kolla ifall det finns något nummer som ligger under "Hem" eller något liknande. De jag kan säga om den här personen är iallafall att han troligen jobbar inom radio för det fanns flera namn med som hör hemma i den branchen. Hur som helst så fick vi tag på vad ägaren hette genom att gå in och kolla på de sms som posten hade skickat ut där namnet stog !


RSS 2.0